Irving is een stad in de staat Texas in de Verenigde Staten. Daar identificeert 2% van de populatie zich als Hindoe. Tijdens de Raksha Bandhan vieringen in 2021, ging de Hindu Swayamsewak Sang naar de politie om hen een Rakhee te binden.

In het Hindoeisme wordt Raksha bandhan over het algemeen gevierd tussen broer en zus. Omdat het de taak van de broer is om zijn zus te beschermen. In ruil daarvoor bind de ze ene raksha sutra (rakhee) om de pols van haar broer opdat God haar broer zal blijven beschermen. Maar binnen de Hindoe cultuur hoeft een beschermer niet per se een broer te zijn. Ook politie agenten worden gezien als beschermers.

In een klimaat waar er veel haat in de media is voor politie agenten, die toch hun even op het spel blijven zetten voor de bescherming van mensen, vond deze Hindoes het belangrijk om hen ook te danken en te zegenen met een rakhee zodat zij ook beschermd zullen zijn in hun gevaarlijke baan.

Het Hindoeisme is een inclusieve religie waar het niet uitmaakt wat de religie is van de gever of ontvanger van de raksha sutra. Het gaat om de intentie tussen de mensen wat telt.